• Webs Municipals  

Inici Notícies La Diputació e Tarragona impulsa millores en un nou tram de la Via Verda a les Terres de l’Ebre

La Diputació e Tarragona impulsa millores en un nou tram de la Via Verda a les Terres de l’Ebre

publicat el 21/09/2021

La Diputació e Tarragona impulsa millores en un nou tram de la Via Verda a les Terres de l’Ebre

La Diputació e Tarragona impulsa millores en un nou tram de la Via Verda a les Terres de l’Ebre

En base al treball de la Diputació per acompanyar els ens locals, la institució ha detectat almenys 17 projectes de turisme sostenible per ser finançats pels fons Next Generation. El pressupost conjunt d’aquests projectes és del voltant de 100 milions d’euros, i la Unió Europea en finançarà els que resultin escollits.

Pel que fa als projectes propis presentats per la Diputació, fan referència a la millora en un nou tram de la Via Verda de les Terres de l’Ebre i a la creació d’una plataforma turística pionera.

VIA VERDA: El projecte ha estat creat en col·laboració amb els ajuntaments de Tortosa, Roquetes, Amposta i Sant Carles de la Ràpita. Es tracta de l’ampliació de la Via Verda des de Tortosa fins a Sant Carles de la Ràpita, corresponent a una primera fase del projecte i amb un pressupost de 6,3 M€

L’objectiu general del projecte és incrementar el valor afegit de la Via Verda del Val de Zafán, reforçant la seva capacitat competitiva amb el desenvolupament dels trams d’enllaç pendents fins al Delta de l’Ebre. En aquest sentit, M "es busca aconseguir un recurs que pugui ser promocionat en mercats internacionals i fer créixer el nombre d’empreses que se’n poden beneficar, tot promovent una proposta sostenible". El projecte global, amb una inversió total de 10.046.000 €, compta amb diverses fases:

a) Completar l’itinerari del "carrilet de la Cava" entre l’Aldea i Deltebre i des de Deltebre fins a l’Illa de Buda a la desembocadura (11,65 km)

b) Transformar l’antiga via de ferrocarril entre les poblacions de Tortosa, Amposta i Sant Carles de la Ràpita (23,74 km)

c) Creació d’un itinerari segur i sostenible entre el nucli de l’Aldea i l’estació del ferrocarril (1,1 km)

d) Transformar l’antiga carretera N-340 entre Sant Carles i Alcanar en un itinerari sostenible (11,2 km)

En aquesta convocatòria es planteja el desenvolupament del punt ’b’, és a dir el que afecta la via verda entre les poblacions de Roquetes, Tortosa, Amposta i Sant Carles de la Ràpita. En concret, es plantegen nous trams ciclables entre Tortosa i Sant Carles de la Ràpita; l’execució del projecte de millora de la mobilitat a l’entorn urbà d’Amposta; l’execució del projecte per al desplegament de la fibra òptica, la senyalització intel·ligent i la sensòrica al llarg dels nous trams, i la millora de l’accessibilitat per l’eliminació de les barreres a la N-340, AP-7 i la C-12. Pel que fa a la resta de fases, es proposarien en les convocatòries de 2022 i 2023.

PLATAFORMA TECNOLÒGICA: Aquest segon projecte ha de significar un gran pas endavant en la gestió del sector turístic. Permetrà que els diferents agents d’aquest àmbit d’activitat tinguin al seu abast una eina única per prendre decisions sobre la seva oferta turística i el seu negoci en base a dades, és a dir, fent servir la intel·ligència artificial. El projecte, amb un pressupost de 8 M€, està destinat a potenciar la sostenibilitat del model turístic de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre mitjançant la creació d’una plataforma digital.

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies