• Webs Municipals  

Inici Notícies Àlvar Calvet s’emporta el primer premi del certamen XYZ d’intervencions artístiques efímeres de les Terres de l’Ebre

Àlvar Calvet s’emporta el primer premi del certamen XYZ d’intervencions artístiques efímeres de les Terres de l’Ebre

Més de 600 persones han votat l’obra "Guanyar Terreno", que s’ubicarà al Canal de la Dreta de l’Ebre a Amposta

publicat el 17/06/2021

Àlvar Calvet s’emporta el primer premi del certamen XYZ d’intervencions artístiques efímeres de les Terres de l’Ebre

.- L’artista Àlvar Calvet és el guanyador del certamen XYZ d’intervencions artístiques efímeres de les Terres de l’Ebre amb l’obra "Guanyar Terreno". A través de la denúncia i la reflexió, l’artista ha centrat la proposta en la regressió del Delta. La intervenció consta de petites muntanyes de sorra amb monedes de terra cuita per representar el valor monetari i una mirada envers el futur del Delta. Els visitants es podran endur monticles de l’obra, amb la condició que s’emportin cinc quilos de sorra fins al Trabucador. "Guanyar Terreno" s’instal·larà al Canal de la Dreta de l’Ebre, al seu pas per Amposta, la segona quinzena de juliol. Aquesta proposta va rebre el suport de més de 600 persones que van participar en la votació popular.

Les dues altres propostes finalistes en aquesta edició han estat "Arròs penjant" i "Micronació", dos projectes col·lectius que tractaven la transformació artística del Delta i la construcció d’un espai artístic de reflexió i amb vida pròpia respectivament. El primer premi, atorgat a Calvet, ha estat dotat amb 4.000 euros.

És el cinquè any que Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre organitza aquesta certamen que proposa ocupar artísticament l’espai urbà encaixonat del Canal de la Dreta de l’Ebre a Amposta. Enguany, s’han presentat a la convocatòria una vintena de projectes provinents d’arreu del país i de l’estat espanyol. En total, 1.575 persones han votat a través d’un sistema telemàtic i presencial.

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies