• Webs Municipals  

Inici Notícies Territori valora positivament l’aportació de 385.000 metres cúbics de sorra al front litoral del Delta de l’Ebre

Territori valora positivament l’aportació de 385.000 metres cúbics de sorra al front litoral del Delta de l’Ebre

El Departament sosté que no és una solució estructural però que és "urgent en la situació actual"

publicat el 21/05/2021

Territori valora positivament l’aportació de 385.000 metres cúbics de sorra al front litoral del Delta de l’Ebre

 .- Representants del Departament de Territori i Sostenibilitat i de la Taula de Consens del Delta s’han reunit aquest dijous per analitzar la proposta del ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic de mobilitzar i aportar 385.000 metres cúbics de sorra per protegir el front litoral del Delta. En un comunicat, Territori s’ha mostrat partidari d’una "solució estructural i definitiva" que passaria per mobilitzar els sediments del riu retinguts als embassaments però ha defensat que "mentrestant cal protegir el Delta". "La protecció del litoral amb la translocació de sorres, tot i que no pot ser una solució estructural, sí que és necessària i urgent en la situació actual", ha dit el conseller Damià Calvet.
Calvet ha celebrat que s’hagi fet aquest pas: "Aquesta proposta constata, tal com sempre hem explicat, que la translocació de les sorres litorals és competència i responsabilitat del Ministeri; i com sempre hem dit, nosaltres col·laborarem perquè l’actuació es pugui fer amb la màxima celeritat", ha indicat.

La proposta ministerial contempla 385.000 metres cúbics que es distribuirien entre la platja de l’Arenal, a l’Ampolla (25.000 m3); la platja de la punta del Fangar-sud/els Vascos (30.000 m3); la platja de la Marquesa, la Bassa de l’Arena i Riumar, a Deltebre (120.000 m3); la platja de l’Illa de Buda, a Sant Jaume d’Enveja (60.000 m3); i la platja del Trabucador, a Sant Carles de la Ràpita (150.000 m3).

El Departament ha reiterat l’oferta de col·laboració a l’Estat per acordar conjuntament el Pla de Protecció del Delta i s’ha refermat la voluntat de continuar col·laborant amb la Taula de Consens del Delta.

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies