• Webs Municipals  

Inici Notícies Deltebre es declararà "territori català lliure i sobirà"

Deltebre es declararà "territori català lliure i sobirà"

Una moció d’ERC i CiU, que s’aprovarà aquest dimecres, proposa que l’estelada estigui present a tots els actes oficials que organitzi l’Ajuntament.

publicat el 26/09/2012

Anna Mayor - ACN · ID 685675

Deltebre (ACN).- L’Ajuntament de Deltebre (Baix Ebre) es declararà aquest dimecres "territori català lliure i sobirà". Així ho han anunciat els grups municipals d’ERC -a l’equip de govern- i de CiU -a l’oposició- en la presentació de la moció en defensa de Catalunya "com a nou Estat d’Europa". La proposta, a diferència d’altres que s’han aprovat a diversos municipis catalans, també inclou que aquesta declaració s’inscrigui en el panell informatiu que marca l’inici del terme municipal; així com que l’estelada estigui present a tots els actes oficials que organitzi l’Ajuntament. La moció també insta el Parlament a sotmetre a votació la declaració "unilateral" de sobirania nacional de Catalunya.

L’alcalde de Deltebre, el republicà Gervasi Aspa, ha qualificat "d’important" l’aprovació que "per àmplia majoria" es farà aquest dimecres a l’Ajuntament. Aspa ha explicat que més enllà del moment "engrescador" que hi ha després de la manifestació de l’Onze de setembre, la moció reflectirà "el canvi sociològic" que hi ha hagut a Deltebre. I és que la proposta tindrà, com a mínim, 12 vots dels 17 possibles (7 d’ERC i 5 de CiU).

En el mateix sentit s’ha posicionat el portaveu de CiU a l’Ajuntament de Deltebre, Lluís Soler, que s’ha mostrat "satisfet" d’haver pactat aquesta moció entre els dos grups que reivindica l’assoliment d’un estat propi. "La moció és una aposta i un punt d’inflexió important pel municipi", ha afegit. Soler també ha destacat que Deltebre ha patit durant anys la "inacció" en la preservació efectiva del delta de l’Ebre per part dels diversos governs espanyols.

La moció consta de set punts: la declaració com a territori català, lliure i sobirà; que el panell informatiu que marca l’inici del terme municipal inclogui aquesta declaració; i el compromís a treballar conjuntament amb la ciutadania i entitats de municipi per ampliar la majoria social i econòmica "essencial" per assolir l’estat propi.

Així mateix, també insta el Parlament a sotmetre a votació la declaració "unilateral" de sobirania nacional de Catalunya i, quan s’escaigui, que convoqui un referèndum sobre la independència de Catalunya; i, a la vegada, insta el Govern i el Parlament a què s’acordin les mesures i accions que es creguin convenients per ordenar la transició fins a la constitució formal de l’estat català en el sí de la Unió Europea.

En un altre dels punts es referma el compromís d’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i, alhora, donarà suport explícit i coordinarà totes les accions que s’emprendran amb la finalitat de la plena sobirania amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). També planteja que mentre duri el procés de la transició nacional cap a la plena consecució de l’estat propi, l’Ajuntament de Deltebre estableix l’estelada com un símbol addicional en caràcter municipal als símbols legalment establerts fins al moment. Així, l’estelada figurarà a la façana de la casa consistorial, a la sala de plens, i als diferents actes oficials que organitzi l’Ajuntament. 

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies