• Webs Municipals  

Inici Notícies Un projecte educatiu de llengües minoritàries que uneix Guatemala i Catalunya

Un projecte educatiu de llengües minoritàries que uneix Guatemala i Catalunya

Els alumnes d’Esardi il·lustren i editen un llibre sobre relats del Tz’utujil, una llengua minoritària de GuatemalaL’acte es va englobar dintre el programa Amposta Ciutat Diversa que organitza l’Ajuntament d’Amposta.

publicat el 03/05/2021

Un projecte educatiu de llengües minoritàries que uneix Guatemala i Catalunya

Dijous 29 d’abril a les 19.00 hores, al teatre auditori el Casal d’Amposta, va tenir lloc la presentació del llibre "Relatos Cerro de Oro". Un projecte de voluntariat i cooperació internacional, amb connexió i coopresentat en directe des de Guatemala. Un acte per visibilitzar i sensibilitzar el valor cultural i la necessitat de preservar les llengües minoritàries, com és el cas del Tz’utujil, una de les 25 llengües maies originàries que conviuen amb la forta influència del castellà.

Relatos Cerro de Oro  és un projecte pedagògic bilingüe (Tz’utujil, castellà) on es recuperen els relats orals d’àvis a nets, es construeix material pedagògic per treballar a l’aula, es sensibilitza a la comunitat sobre la importància de la preservació de la seva cultura i es posen en relleu els valors propis de la comunitat indígena maia. El projecte va ser impulsat per l’ong EMIS (Educación por un Mundo Igualitario y Sostenible) i el centre educatiu de l’aldea de Cerro de Oro (Santiago Atitlán, Guatemala) amb la idea de mantenir viva una cultura, uns valors i un idioma a través dels seus relats de tradició oral. El projecte va arribar a mans d’ESARDI, Escola d’Art i Disseny d’Amposta, a través d’EMIS com a proposta de projecte per dur a terme tot el procés d’edició i maquetació i donar forma al llibre.Esardi ha adaptat el contingut educatiu per oferir a l’alumnat del cicle superior de Gràfica Publicitària l’oportunitat de treballar en un projecte real, solidari i de cooperació internacional. Per a l’alumnat ha suposat un repte, on destaquem el gran treball col·laboratiu, la implicació i el compromís que els alumnes han demostrat i que ara podem veure en l’edició del llibre. Aquest acte va ser un reconeixement a la bona feina realitzada per totes les persones implicades i una via per fer divulgació de l’interès cultural, social i educatiu que ofereix el projecte. L’acte es va englobar dintre el programa Amposta Ciutat Diversa que organitza l’Ajuntament d’Amposta.

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies