• Webs Municipals  

Inici Notícies Les tres infermeres de les Terres de l’Ebre expedientades per l’ICS van vacunar diversos familiars seus

Les tres infermeres de les Terres de l’Ebre expedientades per l’ICS van vacunar diversos familiars seus

Les professionals van citar els parents a fora d’una residència de discapacitats de Tortosa on estaven vacunant

publicat el 14/01/2021

Les tres infermeres de les Terres de l’Ebre expedientades per l’ICS van vacunar diversos familiars seus

- Les tres infermeres expedientades per l’Institut Català de la Salut (ICS) a les Terres de l’Ebre van posar la vacuna de la covid-19 a diversos familiars seus aprofitant que havien anat a administrar la primera dosi del vaccí a una residència de discapacitats del municipi de Tortosa. Segons ha pogut saber l’ACN, dimarts al matí les professionals van anar avisant els parents per telèfon perquè acudissin en cotxe a fora de l’equipament -una llar residència- i, així, poder-los administrar la vacuna al marge de la planificació prevista. Algú vinculat al centre residencial es va adonar de la situació i ho va posar en coneixement de les autoritats competents. Arran d’aquest episodi l’ICS ha obert un expedient informatiu a les tres professionals.
(En aquesta actualització s’afegeixen detalls dels fets que han motivat l’expedient de Salut i un balanç de les vacunes administrades fins a dia d’avui a les Terres de l’Ebre)

Segons ha apuntat la regió sanitària Terres de l’Ebre en un comunicat, "es tracta d’un fet aïllat que no ha afectat el pla de vacunació, i tots els residents van rebre la vacuna que pertocava segons estava planificat". A causa de la gravetat dels fets s’investigarà i recopilarà tota la informació per prendre les mesures per evitar que es torni a repetir, assegura la nota.

Aquest dimecres al matí el secretari de Salut Pública i director gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon, no ha aclarit si les professionals havien acabat d’administrar les dosis a aquestes persones no autoritzades, però ha titllat els fets "d’incident molt desafortunat" i "molt greu". També ha indicat que les han apartat de forma cautelar del lloc de treball i que qualsevol irregularitat d’aquest tipus serà sancionada.

Prop de 3.000 vacunats a les Terres de l’Ebre

El Departament de Salut remarca "tota la coordinació i l’excel·lent feina que fins ara estan realitzant tots els equips de vacunació arreu de les Terres de l’Ebre", on s’ha administrat la primera vacuna fins al dia d’avui a 1.200 professionals del territori.

La previsió és que diumenge ja s’hagi administrat la primera dosi de la vacuna a tots els centres de l’àmbit residencial, on s’inclouen tant centres de gent gran, persones amb discapacitat, persones amb trastorns de salut mental i centres religiosos de la regió sanitària de Terres de l’Ebre.

Fins ara s’han administrat 1.712 vacunes a residents i professionals de residències, amb la qual cosa si se sumen les 1.200 que s’han posat als professionals sanitaris la xifra de vacunats arriba a les 2.912 persones.

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies