• Webs Municipals  

Inici Notícies Els pagesos ebrencs es mobilitzen per demanar ajuts, per la protecció del Delta i contra la massificació eòlica

Els pagesos ebrencs es mobilitzen per demanar ajuts, per la protecció del Delta i contra la massificació eòlica

P organitza dues tractorades dilluns al Baix Ebre i Montsià i posposa la de la Terra Alta pels brots de covid

publicat el 16/12/2020

Els pagesos ebrencs es mobilitzen per demanar ajuts, per la protecció del Delta i contra la massificació eòlica

1.Els pagesos ebrencs es mobilitzen per demanar ajuts, per la protecció del Delta i contra la massificació eòlica
UP organitza dues tractorades dilluns al Baix Ebre i Montsià i posposa la de la Terra Alta pels brots de covid

Unió de Pagesos ha convocat a les Terres de l’Ebre dues mobilitzacions de protesta, amb marxes lentes de tractors, el pròxim dilluns. La primera anirà des de la platja de la Marquesa a Deltebre i Sant Jaume i la segona sortirà de Santa Bàrbara i acabarà al centre de Tortosa. El sindicat ha decidit posposar una tercera tractorada a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre davant dels greus brots de covid que afecten alguns municipis terraltins. Les reivindicacions de la protesta són mesures urgents i ajuts per a l’agricultura i la ramaderia, la protecció del Delta per evitar-ne la regressió, i que s’aturi la massificació eòlica i solar en un territori que encapçala la producció d’energia al país.

La llista de reclamacions que es reivindiquen amb les protestes de dilluns és llarga, tant com els problemes que arrossega el sector. Els pagesos ebrencs se sumen a les peticions d’una PAC més justa - que benefici la pagesia professional davant les grans empreses i contempli franquícies per als pagesos eventuals-, una llei efectiva per posar fi als abusos de les cadenes de distribució, preus per sobre dels costos de producció, o una regionalització dels PDR espanyols per no retornar a Europa els diners que no gasten algunes Comunitats Autònomes.

Però les tractorades de les Terres de l’Ebre també reclamaran que es posi en marxa el regadiu Xerta-Sénia i que s’ampliï el de la Terra Alta, mostraran el rebuig del sector a la massificació eòlica que pateix la Terra Alta i sobretot a l’estratègia de l’Estat per protegir el delta de l’Ebre.

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies