• Webs Municipals  

Inici Notícies El PSC d’Amposta denuncia que el nou Reglament Orgànic Municipal s’ha fet de manera autoritària.

El PSC d’Amposta denuncia que el nou Reglament Orgànic Municipal s’ha fet de manera autoritària.

  El grup municipal socialista denuncia que no feia falta modificar el Reglament Orgànic a mida de l’alcalde, tant sols es tenia que fer complir allò que disposa la Llei de Bases de Règim local i el Reglament d’organització, funcionament i regim jurídic de les entitats locals

publicat el 01/08/2019

Segons el PSC ampostí l’alcalde ha tingut una actitud populista amb l’objectiu de transmetre de manera esbiaixada a la ciutadania que l’oposició no tenim una actitud correcta en les sessions del Ple, quan ell sap de primera mà que nosaltres sempre hem mantingut les formes i hem estat sempre respectuosos.

El portaveu del PSC Francesc Miró explica que: "L’alcalde d’Amposta s’aprofita d’aquesta supermajoria que té, per aplicar les regles del joc a la  seva mida. Ens ha ficat a tota l’oposició al mateix sac per a castigar-nos si no ens portem bé.  Entre d’altres, en l’article 12. "Normes de la Presidència" del Reglament Orgànic, especifica que l’alcalde podrà sancionar econòmicament  als regidors per males expressions, calumnies o que pretenguin fer us de la paraula sense està autoritzat. "

Cal preguntar-nos que farà si aquestes males expressions són fetes per ell envers a nosaltres? Aplicarà la mateixa sanció? Quins mecanismes tenim l’oposició per sancionar-lo a ell? Deu ser que ell és el bo  i nosaltres els dolents.

"Adam Tomàs poc a poc està ensenyant les cartes que portava amagades a la mànega. En les seves declaracions abans de les eleccions, ja va dir el patiment que li suposava cada Ple i el que li costava en moltes ocasions descansar després d’un Ple. Què és devia pensar que era el pes que suposa ser alcalde de la teva ciutat? El nou Reglament fet a la seva mida, regula el temps d’intervenció al Ple per tal de no incomodar-lo massa. No serà que la pressió dialèctica amb el nostre grup, no la suporta bé? Però ara, amb la tranquil·litat de 16 regidors a l’esquena, mou fitxa on li convé per vetar les intervencions de l’oposició",  ha emfatitzat el portaveu del PSC, Francesc Miró.

Altres novetats són que no podrem presentar més de 2 mocions per Ple, com també l’alcalde s’inventa una Junta de Coordinació  de l’acció de Govern amb les regidories en les quals no s’aixecarà ni acta i convocarà a qui vulgui, a diferencia de les comissions informatives on la llei contempla que tots els grups polítics hem de formar part. Així per a que serveixen? Entenem que és una manera encoberta per a que alguns dels seus regidors cobrin més, ja que aquests tipus de Juntes no estan emparades per la LRBRL. Amposta Ràdio > Notícies > El PSC d’Amposta denuncia que el nou Reglament Orgànic Municipal s’ha fet de manera autoritària. 

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies