• Webs Municipals  

Inici Notícies El grup socialista presentarà al proper ple una moció en motiu del Dia 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

El grup socialista presentarà al proper ple una moció en motiu del Dia 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

publicat el 25/02/2019

El grup socialista presentarà al proper ple una moció en motiu del Dia 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. 

El grup socialista presentarà al proper ple una moció en motiu del Dia 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. La regidora Anna Tomàs manifesta que “No  pot haver-hi una societat veritablement democràtica si no som capaços d’eliminar els comportaments i actituds masclistes que atempten contra les dones.  És per això que cal expressar d’una manera rotunda el compromís de tot el consistori amb les dones, amb la defensa dels seus  drets   i amb les polítiques d’igualtat com a instrument  per avançar cap a  una societat democràticament més justa i equilibrada en la presa de decisions  entre homes i dones”

Des del Grup Municipal Socialista  ens preocupen les reculades i retallades en les polítiques d’igualtat com a conseqüència de no haver estat aprovats els Pressupostos Generals de l’Estat del Govern de Pedro Sanchez. Amposta va rebre de l’Estat 4.391,96€ provinents dels fons dels programes dirigits a eradicar la violència de gènere pels ajuntaments catalans, i que no podrà beneficiar-se de l’augment de més de 2 milions d’euros a tota Catalunya.

És per això que el PSC considera adequat que l’Ajuntament d’Amposta acordi:

1.         Reforçar el compromís amb el Pacte d’Estat contra la violència de gènere i visió de gènere a la judicatura per finiquitar la violència que pateixen les víctimes per part de la Justícia patriarcal #masclismeMATA.

2.-        Assolir la independència econòmica de les dones per garantir la igualtat d’oportunitats reals amb un Estat de Benestar fort (serveis per conciliar, polítiques socials...) i Llei Igualtat Laboral (bretxa salarial, sostre de vidre, assetjament sexual...)

3.-        Incrementar l’ocupació femenina, especialment empoderament de dones emprenedores i lluitar contra la bretxa salarial amb programes específics d’emprenedoria en femení. També treballem pel reconeixement i drets de qui fan les tasques de cura no remunerades, en la gran majoria dones que cuiden persones dependents, per tal de que siguin reconegudes com a cuidadores no professionals amb cotització per assegurar la merescuda pensió i per les mestresses de casa que realitzen sense sou ni drets laborals un treball vital per a les famílies i la societat.   

4.-        Campanyes pro-actives pels drets sexuals i reproductius de totes les dones.

5.-        Lluitar contra la mercantilització del cos de les dones: som abolicionistes. Amposta a d’estar dins la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta.

6.-        Des de l’Ajuntament hem de propiciar una manifestació el mateix dia 8 de març a la Plaça de l’Ajuntament,  animant als i les treballadores a sumar-s’hi i no solament fer un acte institucional, com una mesura més de conscienciació i sensibilització sobre la situació de discriminació de les dones en l’àmbit laboral i en tots els àmbits de la societat. Així com també sumar-nos a la iniciativa dels  Sindicats majoritaris (UGT i CC.OO) de convocatòria d’aturada laboral en el dia del 8 de març, ha argumentat Anna Tomàs. Amposta Ràdio > Notícies > El grup socialista presentarà al proper ple una moció en motiu del Dia 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. 

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies