• Webs Municipals  

Inici Notícies El Govern abona 1,2MEUR de l’ajut de 2018 per la lluita contra el caragol maçana

El Govern abona 1,2MEUR de l’ajut de 2018 per la lluita contra el caragol maçana

El projecte quinquennal es tancarà un últim conveni bianual

publicat el 17/01/2019

 .- El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha abonat l’ajut concedit l’any passat al grup seleccionat que coordina la lluita contra el caragol maçana i la millora de la biodiversitat al delta de l’Ebre. L’import pagat, corresponent al conveni signat l’agost passat, és d’1.195.124,82 euros. Està cofinançat pel DARP i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). D’aquests, 463.720,16 euros s’han pagat per la gestió de part de les actuacions a l’empresa Forestal Catalana, i els 731.404,66 euros restants s’han distribuït entre els diferents membres del grup. És el tercer pagament dels acordats fins al 2020 i que s’han anat atorgant cada any lligats a les memòries d’actuacions del projecte quinquennal. Tot i així, el proper conveni serà bianual.

La concessió de l’ajut de gairebé 1,2 milions d’euros es va formalitzar el 6 d’agost de l’any passat, entre el grup ad hoc i el DARP. Forestal Catalana tenia encarregades entre octubre de 2017 i octubre de 2018, diverses actuacions de control i eradicació de la plaga. En concret s’han aplicat saponines, s’han fet tractaments amb aigua de mar, netejat maquinàries, eliminat postes i exemplars adults de caragol maçana i s’han fet recerques aplicada. També s’ha encarregat d’actuacions de prevenció i protecció de la biodiversitat al delta de l’Ebre, com alimentar amb aigua dolça el canal vell del Penal, la prospecció de nàiades i l’establiment d’un programa de manteniment d’espècies protegides, entre d’altres.

El grup ad hoc està format per la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l’Ebre, la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre, la Societat Espanyola d’Ornitologia (SEO Birdlife), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) de l’arròs i altres cultius al Delta de l’Ebre. 

El DARP ha assegurat que ja es treballa per formalitzar el quart conveni que aquesta vegada serà bianual per cobrir 2019 i 2020. 
 Amposta Ràdio > Notícies > El Govern abona 1,2MEUR de l’ajut de 2018 per la lluita contra el caragol maçana

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies