La cuina de la Residència de la Gent Gran ja funciona a ple
rendiment. Aquest dimecres al matí, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i la
regidora de Sanitat i Serveis Socials, Susanna Sancho, han visitat el nou
equipament, ubicat al soterrani de la residència. «Es va inaugurar al maig del 2015;
no vam poder-la obrir i posar en funcionament fins al desembre del 2016 i ara, a
octubre de 2018, hem pogut enllestir la cuina», ha recordat l’alcalde, tot
assenyalant que «malgrat ha sigut un projecte molt costós, ens hem de felicitar
tots per posar-lo en marxa».
La nova cuina, que ocupa una superfície d’uns 400 metres quadrats al
soterrani de la residència, dona servei als 210 usuaris de la residència i centre de
dia. A més, des del nou equipament se serveixen àpats a domicili. «Cada dia es
preparen prop de 600 menús», ha explicat l’alcalde, destacant també que «es fa
amb un grau de personalització dels menús en funció dels gustos i necessitats dels
usuaris, millorant d’aquesta manera el servei que s’ofereix». Tomàs també ha
volgut ressaltar el fet que els productes que es cuinen són de quilòmetre zero.
«Comprem la matèria primera a Amposta», ha dit, assegurant la «qualitat del
producte».
La cuina dona feina a una vintena de persones, contractades directament
per Fussmont, gestora de la residència. «S’ha abandonat la idea d’externalitzar el
servei, ho fem tot amb recursos propis», ha recordat l’alcalde. Amb una capacitat
actual per poder cuinar uns 400 menús a l’hora, «la cuina pot créixer encara més i
donar servei a altres serveis públics de la ciutat», ha explicat Tomàs.