• Webs Municipals  

Inici Notícies Nova temporada dels Tallers de Cuina a l’Espai KM0

Nova temporada dels Tallers de Cuina a l’Espai KM0

La galera, la tonyina roja o l’arròs, protagonistes dels tallers d’aquest primer semestre del 2018 al Centre d’Interpretació

publicat el 06/02/2018

Nova temporada dels Tallers de Cuina a l’Espai KM0

- La galera, la tonyina roja, l’arròs o el vermut rapitenc són
alguns dels productes gastronòmics quilòmetre zero que centraran els tallers de
cuina que organitza la regidoria de Turisme, Fires i Promoció Exterior al Centre
d’Interpretació de l’Espai KM0 d’Amposta. Aquest dilluns ha començat el primer
dels tallers, dedicat a la galera, i a càrrec del xef i propietari del restaurant l’Antic
Molí d’Ulldecona amb una Estrella Michelin, Vicent Guimerà.
Tal i com ha explicat el primer tinent d’alcalde, Miquel Subirats, l’objectiu
d’aquests tallers que organitza des de fa tres anys l’Oficina de Turisme és difondre
un dels grans actius turístics d’Amposta i el territori, la gastronomia, i dotar de
contingut el Centre d’Interpretació de l’Espai KM0. Aquests tallers se celebren
mensualment i sempre amb productes de proximitat com a protagonistes.
En les passades edicions s’han dut a terme tallers amb empreses i
productors de les Terres de l’Ebre que acompanyants o no de cuiners, han apropat
al públic en general el coneixement del seu producte i han elaborat diferents plats
que el públic ha tastat. Algunes de les empreses que han passat pel showcooking
han estat: Xocolates Creo, Granja Luisina amb el xef Albert Guzmán, La Calafa,
Angules Roset amb el xef Xavier Montañés, Pastisseria Alemany Jiménez,
Pastisseria Pous, Musclarium. Sushi MC i les Moles amb Jeroni Castell.
Tallers primer semestre 2018
El primer taller s’ha celebrat aquest dilluns 5 de febrer a càrrec de Vicent
Guimerà, xef i propietari del restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, guardonat amb
una estrella Michelin. La protagonista del taller de cuina ha estat la galera. La
galera considerada un crustaci de segona categoria, complicada de consumir i amb
poca versatilitat a la cuina, però des de fa uns anys s’està posant el valor, i ho
veiem reflectit en la seva pujada de preu, la introducció progressiva en petits i
grans restaurants i diverses iniciatives que s’estan fent per defensar-la com a
producte òptim.
El segon taller de cuina serà el 17 de febrer i ens acompanyarà el xef Josep
Margalef del restaurant Molí dels Avis de l’Ametlla de Mar i on el producte estrella
de la carta del seu restaurant és la tonyina vermella de l’Empresa Balfegó &
Balfegó. L’Ametlla de Mar compta amb una de les més grans flotes pesqueres
dedicades a la pesca d’aquest preuat peix, on l’empresa Balfegó es dedica a
l’engreix i exportació internacional de la tonyina roja amb un rigorós procés de
producció per aconseguir la màxima qualitat i la millor garantia pel consumidor.
Podeu contactar amb nosaltres al 680247127 o al correu premsa@amposta.cat
El 17 de març serà el moment del vermut, en aquest cas en acompanyarà
Adrià Franco, de l’empresa Vermut Rapitenc, el qual ens mostrarà diferents
elaboracions amb aquest producte. Des de fa dos anys es celebra la diada del
vermut a la població. El vermut a sant Carles de la Ràpita es va començar a
importar des de Reus allà els anys 70 i actualment s’embotella sota la marca
«Pomada» o «Rapitenc» per l’empresa Bodegas Pomada d’Ulldecona.
Al mes d’abril ens acompanyarà Inés Príncep de l’empresa Art de Fruita del
Lligallo del Gànguil i ens mostrarà la tècnica del tallat tailandès que dibuixa figures,
flors o formes damunt la pell de les fruites i verdures. Petites obres d’art efímer
molt visuals que criden l’atenció i poden ajudar a incitar al consum de les mateixes
entre els infants.
Al mes de maig se celebren a Amposta les Jornades de Cuina Tradicional on
el dia 12 de maig tindrà lloc un taller de cuina que vol recuperar una vella recepta,
que ens recordi els nostres avantpassats. Enguany el taller de cuina serà a càrrec
de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal d’Amposta i amb els seus
productes, s’elaborarà la recepta de l’arròs, col i fesols. Un plat únic i contundent,
típic dels dies d’hivern.
Per acabar el primer semestre del 2018 ho farem d’una forma dolça. Vindrà
a la cuina de l’Espai Ebre KM0 el cuiner i pastisser Jordi Castell, propietari de
Xocola’t d’Ulldecona, qui elaborarà dos entrants amb tocs asiàtics i una coca de
Sant Joan.
Les inscripcions es poden realitzar a la pàgina web de l’Oficina de Turisme
al www.turismeamposta.cat una setmana abans de la realització del taller. Amposta Ràdio > Notícies > Nova temporada dels Tallers de Cuina a l’Espai KM0

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies