
Des de la Regidoria de Turisme s’ha organitzat la primera
edició de tallers de cuina, aquests s’han desenvolupat de gener fins a juny. En
aquesta passada edició, els tallers que s’han realitzat han estat de xocolata, a
càrrec de Xocolates Creo, al mes de març sobre la cuina de l’ànec per la Granja
Luisiana, en aquest taller hi va haver una demostració culinària pel xef Albert
Guzmán, i els assistents van degustar diferents maneres de cuina l’ànec. Durant el
mes d’abril degut a l’èxit que va tenir l’edició de l’any passat i coincidint que és la
temporada de la tonyina vermella, es va repetir el taller d’elaboració de Sushi, amb
productes del territori a càrrec de Sushi MC.
Durant el maig, amb motiu de la Festa del Mercat a la Plaça, la cuina tradicional va
ser la protagonista, i va ser el forn Vicent, que ens va fer una demostració d’un
postre tradicional com el pastisset. I per tancar la primera edició vam tenir al
Musclarium, on ens van introduir al món dels musclos i les ostres.
A més a més, l’Espai Riu va tenir la iniciativa d’oferir un taller per formar nois i
noies joves relacionats amb les branques de turisme, d’hoteleria i de restauració
per ajudar-los amb la seva formació dins del món laboral. Jeroni Castell, xef i
propietari del prestigiós restaurant les Moles, ubicat a Ulldecona, amb una Estrella
Michellin, va elaborar tot un menú, des dels entrants fins a les postres.
Les demostracions han estat diverses, en alguns casos han estat més explicatives i
en d’altres s’ha participat elaborant els plats. L’aforament dels tallers ha estat tot
un èxit, generant cada vegada llista d’espera, ho demostra el fet que en les
enquestes feliciten l’organització, recomanen l’experiència i sens dubte hi
tornarien a participar.
Des de la creació del nou Centre d’Interpretació de Productes EbreKM0, l’objectiu
ha estat donar la possibilitat als productors i cuiners del territori per poder
mostrar qui són, que ofereixen, com ho fan o on estan, d’aquí que des de la
voluntat des de la regidoria de turisme és organitzar els tallers segons el producte
de temporada..