• Webs Municipals  

Inici Notícies El VAG celebrarà la seva 4a edició amb exposicions i moltes altres activitats

El VAG celebrarà la seva 4a edició amb exposicions i moltes altres activitats

L’activitat del Video Art Game Experience girarà al voltant del present, passat i futur dels videojocs, del 5 al 8 d’octubre

publicat el 20/09/2023

El VAG celebrarà la seva 4a edició amb exposicions i moltes altres activitats

El Video Art Game Experience (VAG) celebra la 4a edició amb tallers, exposicions, concerts i moltes altres activitats que faran d’Amposta el punt de trobada dels amants dels videojocs, del 5 al 8 d’octubre. "El VAG ens acostarà un any més a aquest món digital que a vegades se’ns escapa de les mans però que ens aporta moltes idees innovadores", comenta la regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí.  "En quatre edicions, aquest esdeveniment s’ha posicionat com un referent al conjunt del país", afegeix l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot destacant que el "VAG acaba generant moltes altres coses més enllà del cap de setmana d’activitats. "Es generen sinèrgies i pòsit a la ciutat, com per exemple al FabLab, que amb una interrelació del VAG, amb el FabLab, l’institut Montsià i el departament d’Educació, s’està fent un cicle de grau superior de 3D en entorns interactius i videojocs".

L’eix temàtic que centrarà el VAG d’enguany serà una mirada retrospectiva, però també cap al futur, del món de l’arcade. "Amb la 4ta edició del VAG volem apostar pel passat, present i futur dels videojocs", afirmava Joan García, un dels organitzadors del VAG. En questa línia, Garcia destacava que una de les exposicions serà una sala interactiva centrada en el món arcade, on hi haurà una quarantena de màquines originals dels  vuitanta, la majoria europees i alguna d’edició japonesa. "Les sales de videojocs eren també un punt de trobada social i és aquest l’esperit que volem recuperar amb aquesta iniciativa", recalca Garcia, apuntant que durant el VAG es podrà tornar a jugar de forma gratuïta a jocs tan emblemàtics com el PACMAN, StreetFigther o Snow Bros,  a la sala de ball de La Lira Ampostina.

Per fer una mirada al futur, hi haurà una taula rodona sobre el metavers on s’hi asseuran diverses personalitats del sector digital per debatre sobre el futur del metavers i els efectes de la IA sobre aquest. L’activitat serà presentada i moderada per Mariola Dinarès, directora del programa Pop Up de Catalunya Ràdio.

Altres activitats que portarà el VAG seran per exemple un concert audiovisual a l’Auditori Octavi Ruiz de La Lira tindrà lloc on es tocaran les peces d’alguns videojocs de Chibig Studio. Al Institut Montsià tindran lloc tallers de creació de bandes sonores, muntatge d’una màquina arcade, tallers infantils entre altres. I al Casal Municipal també hi haurà una exposició de la fira IndieDevDay de Barcelona, un fira dedicada als estudis de videojocs independents.

A més a més, una de les peces més importants d’aquesta edició estarà a partir del dijous dia 5 al museu Terres de l’Ebre, es tracta de l’exposició "Nova Pantalla, el videojoc a Catalunya" que romandrà al mateix museu els següents dos mesos. Es tracta d’una exposició impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que va estar al Palau Robert de Barcelona el passat any 2022 i que fa una mirada a tot el món del videojoc. Des del Departament de Cultura van voler traslladar-la temporalment a Amposta pel reconeixement que el VAG està adquirint. Les capitals catalanes de Tarragona i Girona també són llocs per on passarà i ha passat aquesta exposició. 

L’Ideatró, un concurs per crear un videojoc

Un altra de les novetats que portarà el VAG serà un Ideatró, un concurs on participaran 12 equips els quals hauran de desenvolupar la idea per a un videojoc en només cinc hores. En aquest cas, el videojoc haurà d’anar enfocat al canvi climàtic i a les conseqüències que patim al territori.

Serà un jurat qui, al final, decidirà quin són els tres equips guanyadors. Aquests tres equips podran prosseguir amb la seva idea fins la Fira de l’Emprenedoria d’Amposta al maig del 2024, on presentaran els tres projectes ja acabats. El guanyador d’aquest concurs serà dotat amb un premi de 3.000 euros perquè pugui continuar desenvolupant el projecte. 

El Video Art Game Experience (VAG) va començar a finals de 2018 com una  exposició sobre el món dels videojocs i cinc anys després ha superat totes les expectatives de l’organització. A la passada edició del 2022, l’esdeveniment va tindre un gran creixement de participació arribant a més de 70 professionals i uns 2.500 assistents.


AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies