• Webs Municipals  

Inici Notícies El ple d’Amposta demana la declaració de zona afectada greument pel temporal Dana

El ple d’Amposta demana la declaració de zona afectada greument pel temporal Dana

El ple també demana a Foment que millori el sistema de desaiguat de l’N-340

publicat el 14/09/2023

El ple d’Amposta demana la declaració de zona afectada greument pel temporal Dana

El ple d’Amposta, per unanimitat, ha aprovat aquest dimecres 13 de setembre al matí la sol·licitud de declaració de zona afectada greument pel temporal Dana, que va deixar 214mm/24h litres el diumenge 3 de setembre. Tal i com ha explicat l’alcalde, Adam Tomàs, "tot i que l’afectació dins el casc urbà no va ser extrema com en altres ocasions, sí que va deixar molts de danys en zona rústica per la confluència dels barrancs". Aquesta declaració preveu que l’Estat sumi ajudes a les que traurà la Generalitat i, "amb aquesta sol•licitud, a més, "es facilitarà que els privats afectats pels aiguats puguin sol•licitar més ajudes", ha afegit l’alcalde.
 En aquest sentit, si l’Estat accepta la declaració com a zona afectada greument pel temporal, les unitats familiars o persones a títol particular es podran acollir a ajudes en el cas de destrucció total de l’habitatge habitual (amb un màxim de 15.120 euros d’ajuda), per danys que afecten l’estructura de l’habitatge habitual (amb un màxim de 10.320 euros), per danys que no afecten l’estructura de l’habitatge habitual (amb un màxim de 5.160 euros) i per destrucció o danys en els estris domèstics de primera necessitat (fins a un màxim de 2.580 euros).
 El ple també ha acordat traslladar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), responsable del manteniment dels barrancs, que sigui curós amb l’estat de les lleres dels barrancs, i reclamar al Ministeri de Foment que millori el sistema de desaiguat de l’N’340.
AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies