• Webs Municipals  

Inici Notícies "Igualtat sobre rodes", les maletes per treballar la diversitat als centres educatius d’Amposta

"Igualtat sobre rodes", les maletes per treballar la diversitat als centres educatius d’Amposta

Les maletes contenen llibres i altres recursos que es complementaran amb tallers per acompanyar en la coeducació

publicat el 30/05/2022

"Igualtat sobre rodes", les maletes per treballar la diversitat als centres educatius d’Amposta


Les maletes del projecte "Igualtat sobre rodes" ja estan disponibles per als centres de primària i secundària d’Amposta que vulguin treballar la igualtat i diversitat a les aules. "Hem d’aconseguir posar en valor la igualtat en tots els espais, per això impulsem polítiques de transformació social com aquesta", deia l’alcalde, Adam Tomàs, qui afegia que "quan parlem de polítiques de transformació no ens referim només a transformar la societat envers alguna cosa, sinó també a canviar la forma de pensar de les persones, perquè només així farem que les accions de cadascun de nosaltres siguin transformadores". Tomàs reblava també que "com a administració tenim l’obligació de tirar endavant aquest tipus de polítiques que ens converteixen en una ciutat més justa i igualitària". La iniciativa està impulsada per l’Ajuntament d’Amposta a través de les àrees de Drets Socials i Educació, l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI) i Casa de Luna.

El projecte està format per quatre maletes, dos per a cada nivell educatiu, que contenen llibres i altres materials per treballar la coeducació a l’escola. La regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, concretava que "amb aquests materials es poden treballar temes com l’educació afectivosexual i de gènere, l’orientació professional i acadèmica no sexista, la transversalitat de gènere, l’educació inclusiva, la diversitat com a valor positiu, els diferents models familiars, l’educació emocional i educació en valors o la violència masclista, així com detectar conductes perilloses o aportar eines per resoldre conflictes sense violència". Els recursos en qüestió aniran acompanyats de tallers dirigits per les professionals de Casa de Luna.

Dissenyades per l’alumnat d’ESARDI
L’alumnat del cicle superior de Pintura i Art Mural de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI) s’ha encarregat d’il·lustrar les maletes del projecte. L’alumne Albert Balastegui exposava que el seu disseny es basa en el cos humà: "Partint del concepte que en la diferència ens retrobem, el meu disseny es basa en cossos abstractes que van canviant. Amb els colors de la bandera LGTBI de fons, veiem com les formes estan en una festa sentint-se com són, fluctuant en la diversitat". Per la seva part, Carles Fortuño explicava l’altre disseny que ha il·lustrat les maletes, en aquest cas centrant-se en l’àmbit laboral. "Dintre de la fluïdesa de gènere, personalitats i maneres de ser, he volgut mostrar que cada persona pot ser el que vulgui ser, també professionalment", tancava, detallant que també ha fet servir els colors de l’arc de Sant Martí per "representar la diversitat".

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies