• Webs Municipals  

Inici Notícies El Fòrum Jove es converteix en un espai de referència territorial

El Fòrum Jove es converteix en un espai de referència territorial

S’han programat una cinquantena d’activitats en diferents espais d’Amposta, del 16 al 18 de febrer

publicat el 24/01/2022

El Fòrum Jove es converteix en un espai de referència territorial

El Fòrum Jove d’Amposta creix per convertir-se en el Fòrum Jove de les Terres de l’Ebre, un espai que vol consolidar-se com a punt de referència

per al jovent de les quatre comarques. Del 16 al 18 de febrer, els centres educatius i els joves ebrencs podran participar en més de 50 activitats en diferents espais de la capital del Montsià. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, destacava "la transformació del Fòrum Jove, que tot i néixer com un esdeveniment local, des dels seus inicis ja tenia una clara voluntat territorial". Per la seva part, la coordinadora de Joventut a l’Ebre, Ruth Martí, afirmava que "aquest any hem pogut treballar per fer un Fòrum més accessible, que esdevingui un punt de trobada per a tots els joves ebrencs i que compleixi les demandes i necessitats de tots els centres educatius de les Terres de l’Ebre".

Convidant als i les joves a assistir-hi, Tomàs explicava que "al Fòrum podran debatre sobre els principals temes que els preocupen i trobaran una sèrie d’espais amb representació dels serveis i eines disponibles a les Terres de l’Ebre". Amb l’emancipació, la salut, la formació, l’emprenedoria o la participació com a eixos principals, aquesta edició s’estructurarà en tres espais: la fira, les activitats i els serveis d’orientació educativa i laboral. "A l’espai de la fira, que estarà ubicat a l’Auditori municipal, es podran trobar 25 estants dels centres educatius, a més dels serveis com el SOC, el Departament de Joventut, les Oficines Joves o l’Ajuntament", concretava la regidora de Joventut, Carla Bonfill. Com a novetat, enguany hi haurà més activitats, que seran també més específiques. "Hem creat les activitats de forma participativa amb l’alumnat dels centres, així que responem a les seves necessitats a la vegada que reduïm l’aforament per complir amb les mesures sanitàries", seguia.

Xerrades sobre associacionisme i emprenedoria juvenil; tallers d’art, d’ocupació i de relació a l’espai públic; un trivial per la ciutat; visites guiades a l’Oficina Jove, el FabLab i el Sindicat; i obres de teatre i exposicions són algunes de les activitats que es podran realitzar en diferents espais com el Casal, l’Oficina Jove, Lo Sindicat, el Mercat o el parc dels Xiribecs. "Volem apropar aquests espais als joves perquè coneguin els serveis que s’ofereixen durant tot l’any", destacava Bonfill. A banda, durant el Fòrum Jove també s’engegarà la prova pilot del programa Orienta’t i el Servei d’Orientació Educativa i Laboral, aquest últim el gestionarà cada Oficina Jove comarcal i que es podrà sol·licitar des de la pàgina web del Fòrum.

El Fòrum Jove de les Terres de l’Ebre està organitzat de forma conjunta pel Departament de Joventut, l’Oficina Jove del Montsià, l’Oficina Jove del Baix Ebre, l’Oficina Jove de la Terra Alta, l’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament d’Amposta.

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies