Un del 60% de les visites corresponen a alumnat de 19 centres educatius
publicat el 19/03/2024
1.299 alumnes de 19 centres educatius, 15 empreses, 17 treballs de recerca de batxillerat tutoritzats, 47 prototips dissenyats, 29 esdeveniments organitzats i 8 empreses patrocinadores. Són alguns dels indicadors de l’activitat del FabLab Terres de l’Ebre durant el 2023, unes xifres que consoliden aquest espai com el laboratori de fabricació digital de referència i únic al sud del país. Aquest dilluns al matí, l’alcalde, Adam Tomàs, acompanyat del regidor de Polítiques d’Ocupació i Empresa, Miquel Subirats, de la directora del FabLab, Lala Escrivà i del tecnòleg del FabLab, Jordi Giner, han fet balanç de l’activitat d’aquest espai municipal, que en global va atraure prop de 2.000 persones durant el 2023.
Dels 1.300 alumnes (xifra que representa un 60% de totes les visites del FabLab), 612 van participar en la formació curricular dirigida a sisè de primària amb activitats de Design Thinking i Introducció al disseny en impressió 3D i crèdit de síntesi d’ESO. "Estem molt orgullosos d’aquest espai de referència i únic, de moment, a la demarcació de Tarragona", ha dit l’alcalde, tot destacant tant la vessant educativa com l’empresarial de l’activitat del Fablab. "Cal destacar la capacitat que hem tingut de vincular el FabLab amb els joves: per una banda, i gràcies als acords amb el departament d’Educació, passen tots els xiquets i xiquetes de 6è de primària de tots els centres educatius de la ciutat i per l’altra, juntament amb l’Institut Montsià, estem impartint el cicle formatiu de grau superior d’Animació 3D, jocs i entorns virtuals", ha detallat l’alcalde. "Però a més, podem oferir també que aquell alumnat que vulgui vingui a fer els seus prototips de treballs de final de batxillerat, grau o màster, al FabLab", ha afegit. L’alcalde també ha posat especial esment en la relació amb el món empresarial que ha teixit el FabLab i que permet que es facin activitats d’innovació o que les empreses també facin prototips.
Per la seva banda, la directora del FabLab, Lala Escrivà, també ha posat de relleu tot el treball que s’està fent en economia circular. "Amb els taps de plàstic, estem fent precious plastic gràcies al qual hem produït objectes com tots els penjadors dels canviadors de la piscina municipal", ha explicat, "i també fem investigació i recerca en altres biomaterials com la clofolla de l’arròs, el pinyol d’oliva o el marró del cafè com a matèries primeres per fer mobiliari o complements de mobles", ha afegit.
Finalment, el regidor de l’àrea, Miquel Subirats, ha posat de relleu "la maquinària que s’ofereix als makers i empreses i tot l’acompanyament en la fase de disseny i execució de tots els prototips".
AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies