• Webs Municipals  

Inici Notícies El Cicle de Muntanya de la Diputació arriba a Amposta

El Cicle de Muntanya de la Diputació arriba a Amposta

Sota el lema "la Muntanya es mou" el cicle descentralitza una part del contingut per arribar a diferents punts del territori

publicat el 23/03/2023

El Cicle de Muntanya de la Diputació arriba a Amposta

 

El Casal Municipal d’Amposta acollirà el dimarts 28 de març a les 20h la projecció de dos documentals emmarcats en la 16a edició del Cicle de Muntanya. Es tracta del documental The wall of shadows, dirigit per la documentalista i alpinista polonesa Eliza Kubarska i el curtmetratge Melting landscapes. Glaciers, dirigit i produït per Pepe Molina. Les dues propostes també s’han pogut veure a l’Auditori de la Diputació a Tarragona, al Palau Bofarull de Reus i al Centre Municipal de Cultura-Auditori Sala  Salbà, de la Bisbal del Penedès.

 

Sota el lema "la Muntanya es mou" i després de la bona acollida que aquesta iniciativa va tenir l’any passat, el Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona  trasllada, per segon any consecutiu, una part del contingut en diferents punts del territori amb l’objectiu d’arribar a molta més gent.

 

The wall of shadows ens proposa trencar el tabú de la tradició, allò que ens ve imposat, on tres prestigiosos alpinistes, Marcin Tomaszewski, Dmitry Golovchenko i Sergey Nilov i una família de Sherpa compartiran una expedició occidental al vessant Est del Kumbhakarna (Jannu). Aquest documental ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen la Millor Pel·lícula d’Alpinisme, Banff Mountain Film Festival (Canadà 2020) o el Gran Premi BBK Mendi Film Fest (Bilbao 2021) entre altres.

 

El curtmetratge Melting landscapes. Glaciers dirigit i produït per Pepe Molina també ha resultat premiat en diversos festivals a Bilbao, Astorga, Palma, Polònia, Xile, l’Argentina i Itàlia. Aquest curtmetratge està rodat a l’Antàrtida, l’Argentina, Xile, Groenlàndia i Islàndia, i ens mostra el constant desglaç de les glaceres del planeta i la seva relació amb el canvi climàtic.

 


L’escaladora catalana Núria Picas clourà el cicle a l’Auditori Diputació


Sota el títol "Com a fita, la Superació", el Cicle celebra 16 anys amb una programació dedicada als valors de l’esforç, el compromís i la superació. Organitzat per la Diputació de Tarragona, ha ofert tot el mes de març documentals, curtmetratges i conferències a càrrec de reconeguts escaladors i alpinistes.


La cloenda del cicle tindrà lloc el 30 de març amb la conferència Ara o Mai a càrrec de la corredora d’Ultra Trail, atleta i escaladora catalana Núria Picas. A la seva conferència, Picas ens farà partícips de la seva trajectòria esportiva, basada en els valors que l’han portat a ser una corredora d’elit de curses de muntanya. Valors com el treball, l’esforç, la superació, la perseverança i la persistència fins a la consecució del somni de qualsevol corredor de llarga distància: la UltraTrail del Montblanc i el Campionat del Món d’Ultra trails.

 

Una cita consolidada del món del muntanyisme

 


Al llarg de 16 edicions  el Cicle de Muntanya ha apropat al territori l’experiència d’alpinistes de reconegut prestigi, com Ramón Larramendi, Jerónimo López, Kurt Diemberger, Araceli Segarra, Josep Manuel Anglada, Rosa Fernández, Juanito Oiarzabal, Mònica Verge, Nives Meroi i Romano Benet, Alberto Zerain, Jordi Pons, Sebastián Álvaro, Denis Urubko, Eduardo Martínez de Pisón, Alex Txicon, Chus Lago, Silvia Vidal, Juanjo San Sebastián, Ferran Latorre, Òscar Cadiach, Catherine Destivelle, Krzysztof Wielicki, Edurne Pasaban o Núria Picas. 

 

A més, cada any ofereix la possibilitat de visionar documentals de primer nivell, guardonats internacionalment i que no compten amb una distribució en els circuits comercials. Documentals que fan viure aventures i reptes extraordinaris, on la fita dels seus protagonistes és la pròpia superació.

 

Trobareu tota la informació sobre el Cicle de Muntanya 2023 a www.dipta.cat/ciclemuntanya.

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies