• Webs Municipals  

Inici Notícies Els Bombers a les Terres de l’Ebre incorporen quatre noves embarcacions, un dron i un sonda per al rescat aquàtic

Els Bombers a les Terres de l’Ebre incorporen quatre noves embarcacions, un dron i un sonda per al rescat aquàtic

El conseller Elena commemora el 40è aniversari del servei que va ser pioner al país amb una primera barca a Amposta

publicat el 15/03/2023

Els Bombers a les Terres de l’Ebre incorporen quatre noves embarcacions, un dron i un sonda per al rescat aquàtic

 - La unitat aquàtica del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers a les Terres de l’Ebre compten amb quatre noves embarcacions, un dron i una sonda aquàtica. El nou material de salvament s’ha presentat en la commemoració del 40è aniversari de la primera embarcació de rescat aquàtic que van tenir els Bombers a Amposta, un servei pioner al país, "cada cop més necessari" perquè la ciutadania ha deixat de viure "d’esquena al riu", com ha apuntat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Elena ha defensat que a més del material i la tecnologia, els Bombers necessiten "més i més efectius" per compensar "els molts anys" en els quals no s’han posat recursos i personal al cos.

El conseller ha recordat que han sigut "massa anys sense dotar el cos de Bombers de recursos materials i humans" i que això "es paga", però ha defensat que s’està revertint amb "molts mitjans i noves convocatòries de bombers" de 250 nous efectius cadascuna.

Les noves embarcacions de rescat i salvament que s’han presentat a Amposta substituiran les que havien prestat servei fins ara en els rescats aquàtics i que tenen una antiguitat entre els 28 i 39 anys. Durant l’acte, alguns efectius dels Bombers de la Generalitat han fet un exercici de salvament aquàtic en aigües del port esportiu d’Amposta i s’ha fet un repàs a la feina de la regió d’emergències ebrenca amb una exposició fotogràfica des dels seus inicis fins a les greus inundacions que va patir Alcanar l’1 de setembre de 2021. 

El conseller ha visitat la mostra i ha rebut les explicacions del treball d’inspecció i inventariat que han fet els Bombers en tot el tram català del riu Ebre, les Fitxes Operatives d’Elements de Risc (FOER). Després de mesos de treball al llarg dels 125 quilòmetres del riu en territori català, les fitxes han permès actualitzar la informació sobre infraestructures hidràuliques, riscos, bancs de sorra, accessos i cobertura de la xarxa Rescat, que permetrà als Bombers gestionar millor una emergència. 

Elena ha recordat que les campanyes d’incendis ja van més enllà dels estius, sobretot en un context de sequera. Elena ha dit que no temen pels tres incendis que es van iniciar aquest dimarts, però ha demanat precaució i conscienciació a la ciutadania. "Hem de canviar el xip i tenir clar que el risc està tot l’any", ha apuntat.

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies