• Webs Municipals  

Inici Notícies La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta selecciona es dotze obres seleccionades de l’edició d’aquest 2024

La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta selecciona es dotze obres seleccionades de l’edició d’aquest 2024

El certamen d’art contemporani compleix majoria d’edat com a aparador de la creació emergent del país

publicat el 20/06/2024

La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta selecciona es dotze obres seleccionades de l’edició d’aquest 2024


El jurat de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM) ha escollit els dotze projectes que formaran part de l’exposició que es podrà veure a Lo Pati-Centre d’Art de les Terres de l’Ebre a partir del 30 de novembre de 2024 i fins al 2 de febrer de 2025:

Taxio Ardanaz, Museo de la alfabetización, 2023.

Alán Carrasco, Simpatico, carino, buono, 2022.
Joana Cera, Sin título, 2022.
Marta R Chust & Roc Domingo, Després del Sol, 2024.
El Palomar, Museo de las Locas, 2022-2024.
Anna Gimein, de la O, 2023.
Gala Knörr, Soy tu huckleberry, 2023.
Lena Laguna, El pueblo arde y el mar hierve, 2023.
Laida Lertxundi, Games, 2024.
Adrián Martínez, HEAVY, 2024.
Anna Moreno, Il Capovolto (el cap per avall), 2024.
Tura Sanglas, Llengua paterna. Un cop de fuet fa un blau, però un cop de llengua trenca els ossos, 2022.
En aquesta edició s’han valorat 200 dossiers i d’entre els seleccionats s’escollirà l’obra guanyadora. El jurat ha estat format per Elvira Dyangani Ose, comissària i directora del MACBA; Peio Aguirre, crític d’art i comissari independent; Chus Martínez, comissària i directora de l’institut de Gènere Art i Naturalesa de l’Acadèmia d’Art i Disseny FHNW de Basilea i Aida Boix; directora del Centre d’Art Lo Pati, que ha actuat com a secretària amb veu però sense vot.  La convocatòria ha estat oberta a artistes majors d’edat amb residència a l’estat espanyol, que han pogut presentar un màxim de tres obres de temàtica i tècnica lliure.

La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM) és un premi d’àmbit estatal que es convoca cada dos anys. El premi està dotat amb 5.000 euros per a l’obra guanyadora i 500 euros per a cada un dels artistes seleccionats. Les despeses de transport de les obres seleccionades, així com l’assegurança d’aquestes, aniran a càrrec de l’organització. Per aquest motiu, l’any 2022 la convocatòria de la BIAM va rebre el segell de bones pràctiques atorgat per la PAAC (Plataforma Assembleària d’artistes de Catalunya), convertint-se així en la quarta convocatòria de Catalunya i la primera de fora de Barcelona en rebre aquest reconeixement.

La BIAM ha anat evolucionant al llarg de les disset edicions anteriors (1989-2022) com un potent aparador de la creació emergent del país, i s’ha consolidat com un termòstat de l’activitat artística estatal respecte a la creació contemporània. En aquesta edició la Biennal d’Amposta combina artistes emergents i consograts i aglutina propostes d’alt nivell i noms de trajectòria reconeguda en el marc nacional i internacional.

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies