• Webs Municipals  

Inici Notícies Alumnes del Montsià reben formació sobre conceptes bàsics del maltractament a les persones grans

Alumnes del Montsià reben formació sobre conceptes bàsics del maltractament a les persones grans

Es tracta d’una activitat emmarcada al Pla d’Envelliment Actiu i que va ser impartida per tres alumnes del Cicle Formatiu d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència, que s’havien format aquest estiu dins el projecte ’Bon dia, compartim?’

publicat el 23/11/2022

Alumnes del Montsià reben formació sobre conceptes bàsics del maltractament a les persones grans


En el marc del Pla d’Envelliment Actiu, dimarts 15 de novembre a la tarda es va dur a terme una formació sobre conceptes bàsics al voltant del maltractament a les persones grans dirigida a l’alumnat de segun curs d’APESID (Atenció a les Persones en Situació de Dependència) de l’Institut Montsià. Van ser tres alumnes del mateix mòdul, formats prèviament amb aquesta matèria, els que van realitzar la formació per a les seves companyes i companys de mòdul. I és que, per la continuïtat del projecte ’Bon dia, compartim?’ durant els mesos d’estiu, aquest estiu hi ha hagut tres alumnes que han fet pràctiques als serveis socials d’Amposta. Entre altres funcions, van estar formant-se en maltractament a les persones grans, i van ser ells els qui van preparar la formació.

Va ser una sessió molt enriquidora en la què es va intentar apropar a l’alumnat a conceptes com els diferents tipus de maltractament, els seus indicadors, els factors de risc que poden desencadenar situacions de maltractament, els perfils de les persones que poden ser susceptibles de patir maltractaments o de les potencials persones que poden convertir-se en agressores... tot amb l’objectiu que, com a futurs professionals de l’atenció a les persones amb dependència, estiguin sensibilitzats i atents a les possibles senyals d’alerta.

Des de fa uns anys es treballa des de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, conjuntament amb l’Institut Montsià, en concret amb el mòdul d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència, per tirar endavant projectes i accions encaminades a la professionalització de l’alumnat en relació a l’atenció a les persones.
 
 
 

AMPOSTA RÀDIO (Ajuntament d´Amposta) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · 977 70 21 44 · | radio@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de les notíciesRSS de les notícies